Club de zbor recreational si sportiv

Flyaround este despre pasiunea de a zbura. Am inaugurat acest club în anul 2020 deoarece credem că suntem mulți care împărtășim visul de a-ți lua zborul și de a lăsa toate grijile deoparte pentru câteva ore în jurul Clujului și nu numai. Avem baza pe Aerodrom Dezmir, Cluj și la Ineu, Oradea.

Membrii clubului beneficiază de access la aeronave moderne cu misiuni diferite. Fie că îți dorești să înveți să zbori sau dorești să acumulezi experiență, clubul nostru îți oferă instructori acreditați să îți dezvolți aptitudinile de a zbura.

Instruirea în vederea obținerii calificării de pilot aeronave (ULM,LAPL/PPL)

Te-ai hotărât să devii pilot privat de aeronave ultraușoare sau avioane ? Te putem ajuta să te hotărășți care licență ți se potrivește cel mai bine. Devenind membru în cadrul clublui nostru îți punem la dispoziție instructori acreditați pentru a te ajuta să îți îndeplinești visul de a zbura. Poți fi instruit conform standardelor naționale și europene și vei putea acumula experiență de zbor având access la o gama diversă de aeronave moderne și bine întreținute.

Dezvoltarea competențelor avansate de zbor

Indiferent dacă ai obținut o licență de pilot privat în cadrul clublui nostru sau ai dobândit dreptul de a zbura în altă parte îți putem oferi un loc unde poți să îți îmbunătățești aptitudinile tale de pilot. Oferim suport specializat într-un cadru organizat orientat spre nevoile tale pe mai multe subiecte:

  • Ce înseamnă zborul montan ?
  • Care sunt particularitățile unui avion cu bechie ?
  • Care sunt pașii pentru a putea ateriza mai scurt pe terenuri altele decât aerodromurile certificate ?
  • Cum se face pregătirea unui zbor internațional ?
  • Pregatirea pentru competitii sportive

Zboruri recreaționale

Zboară de plăcere! Se spune că procesul de a învăța să zbori poate fi anevoios și uneori frustrant. Provocările pe care trebuie să le treci te fac pe tine un om mai bun, mai disciplinat, cu o minte mai atentă și antrenată chiar și în viață de zi cu zi. Zborul te poate deconecta de la problemele cotidiene iar în consecință vedem membrii ai clubului care doresc să își petreacă timpul liber savurând pe deplin plăcerea de a ateriza în siguranță înainte de apusul unei zile.

Competiții sportive

Există mai multe tipuri de competiții sportive guvernate de FAI (www.fai.org) sub umbrela FAR (www.federatiaaeronautica.org). Ne-am înființat ca și club de zbor și acreditat pentru activități sportive în speranța că membrii clubului nostru se vor dedică și acestei activități de zbor competiționale. Ne dorim participarea la cât mai multe competiții organizate pe plan local și internațional.

Călătorii cu avionul

Aviația generală (din care fac parte și aeronavele ultraușoare) pot fi folosite și pentru a călătorii pe distanțe mai lungi împreună cu prietenii. Există multe limitări ale aviației generale și deseori se face confuzie între siguranța zborului într-un zbor comercial versus unul într-o aeronava privată de mici dimensiuni.

Cu o bună planificare a zborului, cu aptitudinile necesare dezvoltate în timp și ținând cont de toate limitările, un pilot privat poate să ajungă să călătorească pe distanțe lungi trăind adevărate experiențe pe care nu le va uita ușor.

Flyaround organizează anual excursii la nivel de club în direrite zone din Europa la care poți participa și tu!

Piloți instructori

Marius Jumolea
Instructor ULM
Instructor LAPL
David Nagy Molnar
Instructor LAPL

Aeronavele clubului